La moment nu sunt sondaje deschise!

» Arhiva Sondaje Online
Noutăţi
Concurs de Proiecte de dezvoltare locală a Programului Național ”SATUL EUROPEAN 2024” ediția a II-a
Data publicării: Marţi, 23 ianuarie 2024

Luni, 22 ianuarie 2023 în incinta Primăriei Ștefan Vodă a avut loc primul Focus Grup cu privire la Consultarea Publică a propunerii de proiect la termoizolarea Instituțiilor Publice în cadrul Programului Național ”Satul European”, ediția II, anul 2024, finanțat de Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL) și implementat Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Orașul Ștefan Vodă, având o populație mai mare de 1.500 de locuitori ar putea beneficia de resurse de până la 3 mil. de lei fără contribuție sau de până la 10 mil. de lei, cu o contribuție de minim 15% din partea localității.

Propunerea de proiect a Primăriei orașului Ștefan Vodă și a unui grup de inițiativă, este de a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor publice.
Prin această inițiativă ne propunem să înaintăm propunere de proiect pe domeniul: D-2.Construcția și renovarea infrastructurii sociale, M-2.1.Construcția, renovarea/reabilitarea clădirilor publice, inclusiv prin măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor publice:


Propunerea de proiect se aliniază priorităților Strategiei de Dezvoltare Comunitară a orașului Ștefan Vodă pentru anii 2020-2025 (http://www.primariastefanvoda.md/?pag=news&opa=view&id=334&tip=plan_strategii&start=&l=), și anume în Planul de Acțiuni: Obiectiv specific 3.1 – Modernizarea serviciilor din educație, în Planul de Gestionare a Patrimoniului Public al APL Ștefan Vodă 2022-2025, Obiectiv specific 2. Sporirea capacității instituționale APL în gestionarea patrimoniului, inclusiv în situații de criză.

Termoizolarea instituțiilor publice își are ca scop prestarea serviciilor publice de înaltă calitate, reducerea cheltuielilor la energie, gaz, apă și reducerea emisiilor de carbon, îmbunătăţirea confortului, condițiilor de lucru a angajaților acestor instituții și condiţiilor de viaţă a locuitorilor orașului Ștefan Vodă.

În cadrul primului focus grup au participat 49 locuitori ai orașului Ștefan Vodă cu vârsta cuprinsă între 60+, dintre care: 41 femei și 8 bărbați.
Locuitorii prezenți au sugerat să fie înaintată propunerea de proiect pentru Termoizolarea IET Grădiniței de Copii nr 3, deoarece calitatea acestui serviciu public trebuie să fie de un nivel înalt, căci copiii, așa cum au confirmat cei prezenți la focus grup, ”sunt viitorul nostru și merită cele mai bune condiții”, totodată primăria are de identificat oportunități și pentru Termoizolarea IET grădiniței de copii nr.2.

Alte înregistrări
Data publicării: Miercuri, 16 august 2023
Și în acest an, concursul de proiecte în cadrul Programului Bugetarea Participativă (Ediția II), a trezit un mare interes din partea locuitorilor orașului Ștefan Vodă, fapt care ne bucură. Citeşte mai mult...
Data publicării: Vineri, 11 august 2023
Citeşte mai mult...
Data publicării: Vineri, 21 iulie 2023
În calea noastră de aderare la Uniunea Europeană, ne-am angajat să aducem schimbări concrete în viața fiecărui cetățean. Citeşte mai mult...
Data publicării: Luni, 12 iunie 2023
Stimați cetățeni, Primăria oraşului Ştefan Vodă lansează programul de Bugetare Participativă 2023 ediția a II-a, care propune implicarea cetățenilor orașului într-un proces democratic de deliberare și decizie pentru stabilirea modalității optime de gestiune a unei părți din bugetul local. Citeşte mai mult...
Data publicării: Luni, 23 mai 2022
Companiile mici reprezintă coloana vertebrală a economiilor locale şi necesită o atenţie sporită atât din partea autorităţilor, cât şi partenerilor. Interconexiunea dintre actorii Ecosistemului antreprenorial local poate aduce rezultate pozitive atât pentru antreprenori, cât şi pentru autorităţile publice locale. Sunte unele dintre rezultatele proiectului LOCAL BOND, prezentate în cadrul Galei Finale, organizată de GEN Moldova, la data de 14 mai 2022. Evenimentul a adunat la Chişinău 23 de participanţi din program din regiunile Cimişlia, Ştefan Vodă, Ungheni, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai societăţii civile, reprezentanţi ai Ambasadei SUA în Republica Moldova, Elaine Marshall, Secretar al Departamentului de Stat Carolina de Nord, Larisa Voloh, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, mentori şi traineri din Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii. Citeşte mai mult...
Data publicării: Marţi, 15 decembrie 2020
Citeşte mai mult...
Data publicării: Marţi, 15 decembrie 2020
Citeşte mai mult...
Data publicării: Marţi, 15 decembrie 2020
Citeşte mai mult...
Data publicării: Marţi, 15 decembrie 2020
Citeşte mai mult...
Data publicării: Marţi, 15 decembrie 2020
Citeşte mai mult...

Rezultatele 1 - 10 din 24
» Toate înregistrările
Sus
1 EUR =
1 USD =
1 RUB =
1 RON =
1 UAH =
Drapelul şi Stema

oraşului Ştefan Vodă

 

 

 

Ştefan Vodă în imagini
- Cerbul incalecat Mihai Eminescu - Alexandr Suvorov - -
» Vezi întreaga Galerie Foto

 

© 2010 Primăria oraşului Ştefan Vodă, Republica Moldova.
str. Ştefan cel Mare 31, or. Ştefan Vodă, MD-4201, Republica Moldova
Tel.: (242) 23053, Fax: (242) 22396
Email: primaria.stefan-voda@apl.gov.md 


Design şi programare de Andrei Madan

Total vizitatori: 244679
Total ieri: 190
Total azi: 74
Online: 11